Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأربعاء، 23 أبريل 2014

طريقة عمل البطبوط المغربى بالخطوات المصوره من مطبخى







قبل المكونات بشكر كل اصدقائى المغاربه على الوصفه وخاصه ايمان (جوهرة الحياه) على تعليمى اياها جزاها الله خيرا
المكونات
دقيق
ملح 
القليل من الخميره
ماء للعحن
انا ضفت ملعقه لبن بودر كاضافه من عندى
تعجن المكونات السابقه  
وتترك لترتاح
الطريقه الاولى









نفرد العجينه على رخامه مرشوشه بدقيق


ونقطعه دوائر



نضعه على قماشه ونغطيه بها ليتخمر



فى طاسه تيفال سخنه نضع الخبز


حجم انتفخ

ثم نقلبه على الوجه الثانى
الحشوه
بصل مفروم
لحمه كانت مسلوقه قطعتها
فلفل اخضر
طماطم
زيتون
بقدونس

ونقلب اللحم مع البصله
ثم نضيف الفلفل والطاطم والزيتون وملح وفلفل
نفتح الخبز ونحشيه
دا نتيجة الطبق



الطريقه التانيه

ناخد كرات من العجينه
ونضع الحشو
ونغلق عليها
ونقلبها
ونفردها
ونتركها تتخمر

ونخبزها بالطاسه
دا شكله
بالف هنا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك