Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الخميس، 9 مايو 2013

طريقة عمل كيكة الشطرنج بدون قالب مخصوص وبفكره سهله وبسيطه بالخطوات المصوره من مطبخى





اولا:بعتذر عن الصور لانى الميمورى الخاص بى اتمسح وعندما استرجعت الملفات كانت ناقصه كتير وكمان فى صورلقيتها مقصوصه
المهم
فكره القالب بسيطه
هنحضر بالبدايه صنيتين يكونوا نفس المقاس
بالنسبه للقالب فكرته دوائر مختلفه ما بين الفانيليا والشوكولا
طريقته بالصور هتفهمونى اكتر
الاول احضرت علبه بلاستيك قديمه وما اكثر العلب الغير مستخدمه ببيوتنا
هنحتاج علبتين بمقاسات  متناسقه
انا استخدمت علبه  قديمه وكمان استخدمت جزى من زجاجه مشروب غازى



زى ما بالصوره قصيت العلبه من تحت


وهيبقى شكل الصنيه كدا بعد وضع العلبه 
وكمان جزء زجاجه المشروب





المكونات
4 بيضات
2 ونصف كوب سكر بودر
200 ملى لبن رايب او علبتين زبادى
املعقه كبيره بكنج بودر
كوب زبده (200 جرام)
تقريبا 3ونصف كوب دقيق ما يعادل 400 جرام
فانيليا ذرة ملح




 هنضرب كل المكونات مع بعض
ثم نضيف الدقيق
 وهناخد ثلثلين المقدار واضعه بكيس


 والثلث المتبقى اضيف عليه شوكولاته سايحه


 كده القوالب جاهزه ودهنتهم زبده وبطنتهم بالدقيق


 الصنيه البيضه دى ثلثين لانى هقسمها لطبقتين
هنفتح طرف الكيس ونملا القالب
 الناحيه الخارجيه والداخليه


 والناحيه الوسطى نضع الشوكولاته


 ونرفع قطع البلاستيك ونغسلها لاستخدامها مع القالب التانى
كده اول قالب جاهز
وناخد بالنا اننا نراعى الكميه الفانيلبا تكون فى نفس مستوى الشوكولاته ما يبقاش جزء اعلى من التانى



 التانى لازم نعكس
يعنى من الخارج والداخل شوكولاته 
وبالوسط فانيليا


 ورفعنا القطع البلاستيكيه
 وندخلهم الفرن
زى ما قلت انا عملت قالب الفانيليا ضعف الكميه وقسمتها


 نضع اول قطعه
ونمسحها بكريمه شوكولاته خفيفه لتسهيل اللصق فقط
احنا مش هنحشى لانها كيكه مش تورته
 طبقه خفيفه جدا
 نضع القالب المعاكس عليها (الشوكولا)



 ثم مسحه كريمه اخرى
 والطبقه الاخيره
وعلى الاطراف ادهنها كريمه واضع عليها فارماسيلا او شوكولاته مبشوره




 الوجه سيحت شوكولاته بنى وبيضاء
وضعت البنى عليها كلها
والبيضاء عملت بها دوائر


 وباعواد الاسنان نخرج بها لتكون بهذا الشكل
اتمنى تفيدكم الطريقه
و كل الشكر والتقدير للغاليه سمسم التى استوحيت منها الفكره 





هناك 15 تعليقًا:

  1. يسلمووووووووووووو ياقمر برافو عليك هذة فكرة القالب الخاص بها فعلا ماشاء الله عليك دوما مميزه بالف هنا

    ردحذف
  2. يسلمووووووووووو حبيبتى بارك الله فيكى غاليتى نورتى المدونه

    ردحذف
    الردود
    1. وااو روعة م شاءالله شكلها يشهي :-)

      حذف
    2. وااو روعة م شاءالله شكلها يشهي :-)

      حذف
  3. تسلم ايديكي شيماء
    شكلها بيشهي

    ردحذف
    الردود
    1. شكرااااا شوكولا نورتى المدونه يا قمر

      حذف
  4. تسلم ايديكي شيماء
    روعة

    ردحذف
  5. طريقة لطيفة جداااااااااااااااااااااااااااااااااااا

    ردحذف
  6. تسلم ايدك انا هقوم اجربها حالا

    ردحذف
  7. جد بتشهي يسلمو انا جربتها

    ردحذف
    الردود
    1. تسلم ايديكى والحمد لله انها عجبتك
      بالف هنا عليكم

      حذف
    2. ممكن اعمل الطبقات فوق بعض في نفس القارب واخبزها فالفرن ينفع وﻻ كلة هيدخل في بعضة ارجو الرد

      حذف
    3. بجد روعه

      حذف
  8. روعة يسلم ايديك

    ردحذف
  9. طريقة سهلة جدااااا
    شكراااااا جزيلا

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك