Blogger Widgets Blogspot Tutorial

السبت، 18 مايو 2013

طريقة عمل صنية القادوسيه الحلوه من مطبخى بالخطوات المصوره







احدى الوصفات الصعيديه الاصيله اللى تقريبا اختفت مع اجدادنا


المقادير للصنيه الواحده
5 بيضات 
نصف كوب لبن او اقل للعجن
دقيق 
ذرة ملح - نصف ملعقه سكر- فانيليا
 نضرب البيض مع الملح والسكر

 نضيف الدقيق


 ونضيف اللبن ان احتاجت واذا لم تحتاج لا نضع لبن 
الاساس فيها تعجن ببيض فقط
والعجينه تكون يابسه جداااااااااا
 نغطى العجينه بالدقيق ونتركها ترتاح

 نفردها بالنشابه وقطعتها مستطيلات

 وبعدها نفردها بماكينة المعجنات 
لارفع درجه ونضع دقيق بين الطبقات علشان ما تلزقش ببعضها



بالماكينه هنستخدم ناحيه المكرونه الاسباجتى
وهنضع سمن بالصنيه
وكمان مجهزه سمن بلدى سايحه علشان اضعها بين الطبقات
 
 اول طبقه وضعتها نضع عليها سمن
وهى بتبقى تقيله قوى ولازم السمن يكون كتير لانها بتستوى فيه

 كل طبقه اضع سمن

 لعاية اخر طبقه
شوفوا غرقانه بالسمن ازاى
هندخلها الفرن
 ودا شكلها بعد ما استوت
 هصفى السمن الزايد منها

 ونسقيها بالسيرب البارد ويكون تقيل

 دا شكلها من الجنب
 ان شاء الله تعجبكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك