Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الاثنين، 25 فبراير 2013

طريقة عمل عجينة اللازانيا بالخطوات المصوره من مطبخى


المكونات
كوب دقيق (200 جم )
3 بيضات
ملعقه كبيره زيت زيتون
ذرة ملح




نضع المكونات على بعض ونعجنهم كويس جدااااااا




لاحظوا العجينه يا بسه ودا المطلوب





نتركها ترتاح لمدة نصف ساعه
ثم نفردها بالنشابه فرده بسيطه لاننا هنستخدم ماكينة المكرونه


قطعت العجينه لمستطيلات صغيره


ناخد كل مستطيل ونفرده بالماكينه (استخدمت درجه رقم7 بالماكينه)


نكون مجهزين ماء بيغلى على النار وفيه ذرة ملح
وملعقة زيت
ونضع شرائح الازانيا فيها كل 3 او 4 ورقات مع بعض
ما نسلقهاش مره واحده علشان نحافظ على شكلها مفرود


مش بتاخد وقت اول ما تطوف الشرائح نخرجها على طول (تقريبا بعد دقيقتين)



ونكون مجهزين ماء ساقع ونضع فيه المكرونه



ونضع الطبقات بالتساوى وتكون مفروده لانها بتاخد الشكل الموضوعه عليه
من نفس العجينه نعمل المكرونه باشكال مختلفه اسباجتى و الشرائط الخاصه بالنجرسكو
ونقدر نحتفظ بيها فى الفريزر لفتره (نضعها شرائح فوق بعض وندهن كل طبقه بلمسه خفيفه من الزيت ونغلفها كويس )
ولعمل صنية اللازانيا اضغطى هــــــــــــــــــــــنا

هناك 5 تعليقات:

  1. مشكوووووورة شيماء على العجينة و الطبق المميز

    ردحذف
  2. بارك الله فيكى حبيبتى

    ردحذف
  3. السلام عليكم لماذا لا يمكن النسخ حتى يستفيد الكل ويبقى حسنة في ميزان حسناتك

    ردحذف
    الردود
    1. وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
      اختى الكريمه انا منعت النسخ لانى للاسف فى ناس بتاخد المواضيع وتحذف الرابط من عليها ويضعوا اسمائهم ودا ضايقنى جدا
      ومش عارفه الاقى حل غير عدم النسخ

      حذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك