Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الاثنين، 25 فبراير 2013

طريقة عمل الدونت الشهى بالخطوات المصوره من مطبخى




المكونات
نصف كيلو دقيق
نصف ملعقه كبيره خميره فوريه
ربع كوب سكر
ثلاث ارباع كوب لبن دافئ
2 بيضه - بشرة ليمون او فانيليا
2 ملعقه زبده
ذرة ملح

 وضعت السكر على الدقيق
وذوبت الخميره بماء دافئ مع ربع ملعقه صغيره سكر
وعجنت كل المكونات مع بعض لغاية ما تبقى العجينه ملساء لازم تتعجن كويس جدااا
والافضل انها تتعجن بالعجانه
تركت العجينه ترتاح نصف ساعه 
  
 دا شكل العجينه بعد نصف ساعه
ارتاحت واتخمرت
 
 نفردها بالنشابه على سطح مرشوش بالدقيق
بارتفاع 2 سم
ونقطعها بالقطاعات او الاكواب
واحد كبير
وواحد صغير
 


هنا قطعت بالكوب الكبير وبالنصف الكوب الصغير
وبكوب اصغر هعمل وحدات نونو هههه علشان العيال يفرحوا بالاحجام دى
  



هثقب الصغيريين بشليمو كبير
 


وضعتهم بصنيه ورشيت عليها دقيق بالاول
وتركتهم لمدة ساعه لغاية ما اتخمروا
  


فى طاسه بها زيت سخن نحمرهم من الجانبين
ومش بياخد وقت ابدااا فى ثوانى معدوده تلاقيه احمر
 


مرحلة التزيين
هسيح شوكولاته فى حماممائى
 


وضعت ملعقة زيت ونصف ملعقة زبده على الشوكولاته علشان اللمعان


هنا الدونت بالحجمين والشوكولا المذابه ومربى وفارماسيلا
 

هنضع الدونت فى الشوكولا ونلفها كويس
 

 ونسيبها ترتاح شويه



نضعها بالمربى
 


ثم على الفارماسيلا
 
 هتلزق بسهوله علشان المربى

 بالشوكولا بعد ما بردت
وكان المفروض اعمل فيها خطوط بالشوكولاته البيضاء بس للاسف ما عنديش



هنا اللى بالفارمسيلا
 

وضعت سكر بودر على كام واحده 
 

هناك 3 تعليقات:

  1. اممممممم شكله يشهي خصوصا مع الشوكولا
    صحا و هنا ياشيماء

    ردحذف
    الردود
    1. شكراااااااا حبيبتى
      بارك الله فيكى

      حذف
  2. ممكن اعرف لو فية طريقة تسوية للدونت فى الفرن .. من غير قلية فى الزيت

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك