Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأربعاء، 16 أكتوبر 2013

طريقة عمل لحمة الراس و لسان العجل وكمان ممبار بالخطوات المصوره من مطبخى


الاول كل سنه وانتو طيبين بمناسبة عيد الاضحى المبارك



دى لحمة الراس
واللسان
اول حاجه نضع اللسان فى ماء مغلى لمده 3 او اربع دقايق بعد الغلىان


وكذلك لحمه الراس
والغرض من الخطوه دى التخلص من الزفره
بعدها هنصفيهم كويس ونتخلص من الماء


نضع ماء جديد ونتركه ليغلى ونضع المنكهات المستحبع
ورق لورو حبهان وبصله طبعا
نضع فيه اللحمه واللسان ونضع ملح وفلفل ونتركه ليستوى 


الممبار يتم حشوه
وانا قدمته قبل كده بالتفصيل
على الرابط هنــــــــــــــــا


هنحشى الممبار بس نصفه علشان هيزيد حجمه طبعا


هنا حبيت اغير شكله فقسمته حلقات صغيره علشان هتبقى كور بخيطه رفيعه تربطيها ربطه واحده


بهذا الشكل
وهضيفه على اللحمه واللسان


هنا بعد ما استوى اللسان
لازم تقشريه وهو سخن وهيبقى سهل جدا وتتخلصى منها طبعا
قشرته وهقطعه طرنشات
بهذا الشكل
هنا الكل استوى
نحمـــــــــــــــــــــر بقى
وكمان لحمة الراس واللسان


نقسم الممبار
وما تنسوش تشيلو الخيـــــــــــــــــــــط
الطبق جاهز
بصــــــــــــــراحه حلو قوى

وصوره قريبه علشان التعذيب









هناك 5 تعليقات:

  1. لذيذ يارايق عاشت ايدك

    ردحذف
  2. هههههههه لا والله مش روقان بس لانى الكميه صغيره لانى ما حد بياكله بالبيت غيرى

    ردحذف
  3. تحفه تسلم ايدك .. لو كنت شوقت الطريقه قبل ما اسوى الممبار كنت عملت الكور 😟بس خلاص

    ردحذف
  4. بكره هاجربه يارب يعجب جوزى واوﻻدى

    ردحذف
  5. هاجربه بكرة

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك