Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الاثنين، 14 يناير 2013

طريقة عمل الفطير المقلى من مطبخى بالصور





المكونات
دقيق
ماء ذرة ملح
ملعقة زيت
زيت للقلى


نعجن كل المكونات ونقسم العجينه ونتركها ترتاح شويه


نفرد العجينه على دقيق
ويفضل تكون رقيقه جداااا


نبدا عمليه التطبيق 
نغلق الاطراف ليكون شكلها كالمربع




ناخد كل طرف ونقفله بالورب ليكون مثلث

يتكون هذا الشكل

ننقلها على الطاسه ويكون فيها زيت ساخن
وطريقة النقل مثلما بالصوره 
قفلتها على اتنين
ونفتحها بالطاسه


بعد ما تحمر من تحت

هقلبها باستخدام مقصوصه وشوكه
واحده من تحت والتانيه من فوق




شكلها من تحت

وكده احمرت من فوق


ننقلها على ورق مطبخ
ونقدمها

مع عسل وقشطه


ودى صوره من قريب

وممكن نرشها بالسكر البودر




هناك 11 تعليقًا:

  1. اممم سلمت يداكي شيماء على الفطائر شكلها روعه

    ردحذف
  2. يسلموووووو حبيبتى سميه نورتينى يا قمر

    ردحذف
  3. جميل رائع

    ردحذف
    الردود
    1. شكرااااااااااا لكى الاروع مرورك الكريم

      حذف
  4. فوق الرئع

    ردحذف
  5. تسلم ايدك الاكل مشروح بطريقة سهلة وسلسة

    ردحذف
    الردود
    1. بارك الله فيكى اختى الكريمه اسعدنينى بتعليقك

      حذف
  6. هايلة جدا بس ممكن تكون محشية لحمة مفرومة

    ردحذف
  7. جميل جدا اختى شيماء راح اجربها اليوم بس انا هزود عليها لحم مفروم

    ردحذف
    الردود
    1. ان شاء الله تعجبك بس المقليه هتبقى صعب باللحم لانها ممكن تخرج منك وخاصه انى الفطيره مش بتتقفل كويس لانى الفراغات اللى فيها هى اللى بتخليها هشه ومنفوخه انا افضل اللى باللحم تكون بالفرن

      حذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك