Blogger Widgets Blogspot Tutorial

السبت، 5 يناير 2013

طريقة عمل الكرواسون بالخطوات المصوره من مطبخى






المقادير
1كيلو دقيق
 نصف كوب سكر(100جرام)
 ملعقه كبيره خميره جافه(20جم)
 2 ملعقه كبيره لبن بودر(40جم)
 2ونصف كوب ماء(500ملى)
 ملعقه كبيره ملح(20جم)
 600جم زبده على هيئه بلوك وتكون بالثلاجه





الطريقه

 ندوب الخميره فى ماء دافئ معملعقه سكر
 ونعجن كل المكونات جيدا
 وتترك20دقيقه بعد العجن لتستريح
 نفرد العجينه بارتفاع1سم
 نضع بداخلها الزبده

l

 ونقفلها مثل الظرف
 ويراعى مسح العجينه من دقيق الفرد كل مره قبل التطبيق




 نفرد العجينه بالراحه (بالنشابه)حتى لا يخرج منها الزبده




 وبعدها نطبقها ونضعها فى كيس وتوضع بالتلاجه لمده ساعه على الاقل
 وتكررهذه العمليه3مرات
 ويراعى تركها بعد كل مره ساعه بالتلاجه



 بعدها تفرد العجينه وتحشى
 بالشوكولاته اوالجبنه او زعتر منقوع مع ملعقه زيت زيتون قبلها بعده ساعات



 فردت العجينه وقطعتها مثلثات
 ووضعت حشوات مختلفه (مربى _كريمه حلاوه طحنيه_جبنه مع فلفل اخضر وزيتون _وشوكولاته)
 وتلف مع الضغط الخفيف

 ويمكن بعد تقطيع العجينه لمستطيلات
 نضع الحشو ونلفها وتتحكمى بحجم اللفات
 ثم تقطعيها



 وتترك فى الصنيه لتتخمر
 وهذا شكلها بعد التخمير
 دهنت الوجه ببيض مخفوق بواسطه فرشاه
 ورشيت عليهم سمسم



 وهذا شكلها النهائى

 

هناك 4 تعليقات:

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك