Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الاثنين، 25 فبراير 2013

طريقة عمل اللازانيا بالخطوات المصوره من مطبخى






المكونات

شرائح مكرونه ولطريقة عمل عجينة اللازانيا اضغطى هـــــــــنا
لحم معضج بالطريقه العاديه
بشاميل
جبن موزاريلا 



طريقة عمل البشاميل
3 ملعقة دقيق
3 ملعقة سمن
كوب لبن (250  : 300  ملى)
ملح وفلفل


 نضع السمن بالاول ثم الدقيق بعد ما السمن تسخن



 نفلبهم مع بعض لغايه ما يستوى الدقيق
وما يتغيرش لونه بس يصفر



ونضيف اللبن مره واحده ولازم نقلب بسرعه
يعنى ايدك الشمال ماسكه اللبن وبتسكبيه على الدقيق
وبايدك اليمين ماسكه المضرب السلك وبتقلبى بسرعه
علشان ما تكلكعش منك
واذا حسيتى انى البشاميل تقيل زياده ضيفى كمان شوية لبن



وفى النهايه نضيف ملح وفلفل
المفروض فلفل ابيض بس للاسف ما عنديش واساسا انا مش بحبه هههه



نبدا تركيب الصنيه
نضع طبقه من البشاميل فى قاع الصنيه ومش كتير بس زى ما انتوا شايفين


نضع طبقه من الازانيا المسلوقه ( المحضره بالمنزل او الجاهزه)

ثم طبقه شوية بشاميل برضو مش كتير (معلش بدات احط العصاج قبل ما اصور البشاميل لوحده)


ثم نضع طبقه من اللحم المعضج

 وطبقه من الجبن الموزاريلا


 ونغطيهم بطبقة لازانيا
ونقطع فى المكرونه علشان تناسب حجم الصنيه


 وبعدها طبقه كمان من البشاميل


 نكرر نفس الخطوات
بشاميل
لحم معضج
جبن موزاريلا
نكرر العمليه دى 3 مرات
يعنى هيبقى عندى 4 طبقات من الازانيا
و3 طبقات من اللحم والجبن
 دى اخر طبقه من الازانيا
 بالنهايه نضيف البشاميل والمره دى كتير يعنى لازم الصنيه تتغطى تماما
تقريبا بسمك 1 سم

ونرش جبنه موزاريلا
انا هنا بقى احب اضيف كميه قليله من الموزاريلا
ولما تقرب تستوى اضيف باقى الكميه
علشان تبقى سايحه وما تستوى زياده وما تشد

 هنا قربت تستوى

وضعت عليها باقى الجبنه ودخلتها تكمل سواها





هناك 4 تعليقات:

  1. سلمت يداكي يا شيماء على الطبق الشهي صحا وهنا

    ردحذف
  2. تسلمى حبيبتى
    نورتينى يا قمر
    بارك الله فيكى

    ردحذف
  3. ميرسي بوكو مبينه بتشهي ، بدي جربها لأول مرة و بتمنى أنجح فيها و يحبوها بالبيت

    ردحذف
  4. شكرا لكى اختى الكريمه ان شاء تجربيها وتنجحى ويحبوها

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك