Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الاثنين، 18 فبراير 2013

طريقة عمل باتيه بالجبنه مع الزيتون بالخطوات المصوره من مطبخى

المكونات
نصف كيلو دقيق مخبوزات
ربع كيلو زبده
ملعقه خميره فوريه
علبة زبادى
ملعقة ملح
ملعقه سكر
ماء للعجن



 وضعت الملح والسكر والزبادى
على الدقيق
ووضعت الخميره مع ذرة سكر بماء دافى


نضيف الخميره والماء حسب الاحتياج

 نعجنهم كويس

 نغطى العجينه ونضعها بمكان دافئ لمدة ساعه تقريبا



عندى قالب زبده جامد وزنه كيلو
هقطع منه شرائح رفيعه
 
 بهذا الشكل

 ما شاء الله 
العجينه خمرت

 هرش دقيق وهضع العجينه






 هفردها بالنشابه

 واضع الزبده فى النصف

 واقفل عليها كظرف



 بهذا الشكل


 اضع على وجهها دقيق وافردها بالراحه


 اتفردت معايا وما طلعت منى الزبده

 ارجع اطبقها مره تانى


واضعها بالثلاجه لمده ساعه كامله بعد ما الفها بكيس بلاستيك

 بعد ما خرجت من التلاجه
ارش دقيق
 وافردها تانى
 وارجع اطبقها مره تانى واضعها بالتلاجه كمان ساعه
هكرر نفس العمليه دى 4 مرات

 دى الفرده الرابعه
قطعتها مستطيلات ووضعت الحشو وطبعا ممكن تنوعوا بالحشو حسب الرغبه
وضعت جبنه كريمى مع زيتون اخضر


والفها بضغط خفيف
 



المع وجهها بالبيض


 ورشيت حبة البركه وهفتح فتحات صغيره بالسكينه بالورب

 بهذا الشكل

 واتركها تتخمر كمان ساعه
وادخلها الفرن

 دا شكلها بعد الخبز
والموضوع سهل جداااااااا
وبالشتاء اسهل من الصيف بكتير لانى الزبده ما هتسيح معاكى بعكس الصيف
بمجرد ما تخرج من الثلاجه تلاقيها بدات تسيح وبتاخد وقت اكثر بالثلاجه



هناك تعليقان (2):

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك