هنغسل البرتقال كويس وطبعا لازم الكميه تكون كبيره
وهعصره بالعصاره اليدويه او الكهربائيه وهصفيه كويس جدااااااااا
هنضع العصير على النار وكل لتر عصير هياخد نصف كيلو سكر
ونتركه يغلى
بعد الغليان عده مرات نضع عصير ليمونتين كبار
هنا بشرت قشر البرتقال تقريبا 4 برتقالات وهنبشر البشره الخارجيه فقط ولا ندخل على الجزء الابيض من البرتقاله وهناخده على شاشه
وهعصرها على العصير لانها بتقوى النكهه
لو ظهرت اى ريمه نزيلها على طول ويترك ليغلى تقريبا ربع ساعه وبعدها يوضع بزجاجات نظيفه ومعقمه بالفرن
ويوض العصير وهو ساخن وخدى بالك علشان الزجاجه ما تتكسرش ضعى القليل من العصير الاول وانتظرى دقيقه ثم ضعى باقى الكميه واغلقى عليها باحكام وضعيها بالثلاجه وهتعيش معاكى 3 شهور
وعند الاستعمل تضعى ربع الكميه عصير والباقى ماء مثلج
هنا الفرق بين العصير الاول من اليمين
عصير فريش بالجزر
الثانى عصير فريش بدون جزر
الثالث عصير مركز بالجزر
الرابع عصير مركز بدون جزر
طريقه عمل الجزر وحفظه للاستخدام مع العصير
هنغسل الجزر كويس ونقطعه
ونضعه مع ماء على النار حتى يستوى تماما
هنصفيه من ماء السلق ونضع معه عصير برتقال وسكر ونخلطه
داشكله بعد الخلط
هناخد منه ملعقه ونضعها على العصير ويقلب ويقدم
اللى هنحفظه نضعه فى الفريز بعد تغليفه بالبلاستيك
وعند الاستخدام ناخذ مكعب واحد ونضعه على الكوب
وهنا وضعته مع العصير المركز
ان شاء الله تعجبكو
رووووعه وشكراااا اختي بارك الله فيك
ردحذفشكرا اختى الكريمه جزاكى الله خيراااا
حذفعاشت ايدكي ادور علي هذا الموضوع من زمان
ردحذفشكرا على الطريقة
ردحذف