اولا:بعتذر عن الصور لانى الميمورى الخاص بى اتمسح وعندما استرجعت الملفات كانت ناقصه كتير وكمان فى صورلقيتها مقصوصه
المهم
فكره القالب بسيطه
هنحضر بالبدايه صنيتين يكونوا نفس المقاس
بالنسبه للقالب فكرته دوائر مختلفه ما بين الفانيليا والشوكولا
طريقته بالصور هتفهمونى اكتر
الاول احضرت علبه بلاستيك قديمه وما اكثر العلب الغير مستخدمه ببيوتنا
هنحتاج علبتين بمقاسات متناسقه
انا استخدمت علبه قديمه وكمان استخدمت جزى من زجاجه مشروب غازى
زى ما بالصوره قصيت العلبه من تحت
وهيبقى شكل الصنيه كدا بعد وضع العلبه
وكمان جزء زجاجه المشروب
المكونات
4 بيضات
2 ونصف كوب سكر بودر
200 ملى لبن رايب او علبتين زبادى
املعقه كبيره بكنج بودر
كوب زبده (200 جرام)
تقريبا 3ونصف كوب دقيق ما يعادل 400 جرام
فانيليا ذرة ملح
هنضرب كل المكونات مع بعض
ثم نضيف الدقيق
وهناخد ثلثلين المقدار واضعه بكيس
والثلث المتبقى اضيف عليه شوكولاته سايحه
كده القوالب جاهزه ودهنتهم زبده وبطنتهم بالدقيق
الصنيه البيضه دى ثلثين لانى هقسمها لطبقتين
هنفتح طرف الكيس ونملا القالب
الناحيه الخارجيه والداخليه
والناحيه الوسطى نضع الشوكولاته
ونرفع قطع البلاستيك ونغسلها لاستخدامها مع القالب التانى
كده اول قالب جاهز
وناخد بالنا اننا نراعى الكميه الفانيلبا تكون فى نفس مستوى الشوكولاته ما يبقاش جزء اعلى من التانى
التانى لازم نعكس
يعنى من الخارج والداخل شوكولاته
وبالوسط فانيليا
ورفعنا القطع البلاستيكيه
وندخلهم الفرن
زى ما قلت انا عملت قالب الفانيليا ضعف الكميه وقسمتها
نضع اول قطعه
ونمسحها بكريمه شوكولاته خفيفه لتسهيل اللصق فقط
احنا مش هنحشى لانها كيكه مش تورته
طبقه خفيفه جدا
نضع القالب المعاكس عليها (الشوكولا)
ثم مسحه كريمه اخرى
والطبقه الاخيره
وعلى الاطراف ادهنها كريمه واضع عليها فارماسيلا او شوكولاته مبشوره
الوجه سيحت شوكولاته بنى وبيضاء
وضعت البنى عليها كلها
والبيضاء عملت بها دوائر
وباعواد الاسنان نخرج بها لتكون بهذا الشكل
اتمنى تفيدكم الطريقه
و كل الشكر والتقدير للغاليه سمسم التى استوحيت منها الفكره
يسلمووووووووووووو ياقمر برافو عليك هذة فكرة القالب الخاص بها فعلا ماشاء الله عليك دوما مميزه بالف هنا
ردحذفيسلمووووووووووو حبيبتى بارك الله فيكى غاليتى نورتى المدونه
ردحذفوااو روعة م شاءالله شكلها يشهي :-)
حذفوااو روعة م شاءالله شكلها يشهي :-)
حذفتسلم ايديكي شيماء
ردحذفشكلها بيشهي
شكرااااا شوكولا نورتى المدونه يا قمر
حذفتسلم ايديكي شيماء
ردحذفروعة
طريقة لطيفة جداااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ردحذفتسلم ايدك انا هقوم اجربها حالا
ردحذفجد بتشهي يسلمو انا جربتها
ردحذفتسلم ايديكى والحمد لله انها عجبتك
حذفبالف هنا عليكم
ممكن اعمل الطبقات فوق بعض في نفس القارب واخبزها فالفرن ينفع وﻻ كلة هيدخل في بعضة ارجو الرد
حذفبجد روعه
حذفروعة يسلم ايديك
ردحذفطريقة سهلة جدااااا
ردحذفشكراااااا جزيلا