Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأحد، 9 يونيو 2013

طريقة عمل الفرسكا من مطبخى بالخطوات المصوره


 
المقادير
 3 بيضات
ثلث كوب سمن
نصف كوب سكر
نصف كيلو دقيق
لبن حسب احتياج العجينه
قطعه خميره بحجم عين الجمل واذا لم تتوفر الخميره الطازجه نستخدم ملعقه كبيره خميره فوريه
ذرة ملح
للحشو حسب ما تحبى ممكن ساده و انا حشيت بمربى المشمش وتركت منهم ساده وممكن شوكولاته او اى شيى
للوجه
سكر خسن 
بيض للتلميع
سمسم



 نذوب الخميره فى نصف كوب لبن وهنستخدمها على طول لو الخميره فوريه نتركها تتخمر الاول ونضع نصف ملعقه سكر عليها


 نضيف الخميره واللبن على الدقيق والسمن
 ونضع البيض والسكر

 ونعجنها كويس قوى

 اتركها شويه تتخمر تقريبا ساعه بس مش لاقيه الصوره بعد التخمير المهم الحجم سيتضاعف

وبعدها نفردهااصابع زى الباتون ساليه
 وبعدها نفردها بالنشابه

 ونضع الحشو على الطرف

 ونلفها رول
 ونقفل الاطراف كويس

 هنا ساده بدون حشو فردتها بس
 وهنلفها على شكل حلزونه

 ونحاول ننزل شويه فى كل لفه لتحت


 والطرف نضعه من تحت

 ونضعه بالصنيه المدهونه زيت


 نلمع الوجه بالبيض

 ثم نضع رشة سكر

 ورشة سمسم
 ونتركهم يتخمروا مره اخيره
 دا شكلهم بعد التخمر نضعهم بالفرن

 دا الشكل النهائى

 شكلها من تحت


 بعد الخروج من الفرن ممكن تضعى شوكولاته مذابه على الوجه
 ان شاء الله تعجبكم


هناك 3 تعليقات:

  1. راااااااااااااائع شيماء
    تسلم ايديكي
    شكلها كتير بيشهي
    وطريقتها سهلة

    ردحذف
  2. تسلم ايديكي شيماء
    طريقة سهلة ومن شكلها باين انها لذيذة
    يعطيكي الف عافية

    ردحذف
    الردود
    1. تسلمى شوكولا اهلا وسهلا بكى حبيبتى نورتى المدونه يا قمر

      حذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك