Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأربعاء، 24 يوليو 2013

طريقة عمل الكانيلونى بالفراخ والباشاميل بالخطوات المصوره من مطبخى


المكونات
كوب دقيق
كوب لبن
2 بيضه كبيره
ملح وفلفل
الحشو
صدور دجاج مقطعه شرئح
بصله مبشوره
جزره مبشوره
فلفل اخضر مقطع

نضع البيض والملح والفلفل ونخفقهم

نضيف اللبن
ثم الدقيق ونعجنهم

العجينه لازم تكون سائله ونتركها جانبا لترتاح

تجهيز الحشو

نشوح الفراخ

نضيف البصل حتى يصفر لونه
نضع الفلفل


ثم الجزر والملح والفلفل

نجهز الكانيلونى
نضع نقطة زيت بالطاسه التيفال ونمسحها كويس بمنديل

بهذا الشكل
نضع القليل من العجينه
ونفردها بقاعدة الكبشه لتكون رقيقه
بهذا الشكل

حتى يتجمد سطحها نقلبها لثوانى

دا شكلها من تحت

وكده من فوق
دى كل الكميه
نبدا الحشو
نضع ملعقة فى كل واحده

ونلفها

ونضهعا بالصنيه

ندهن وجهها بصلصة الطماطم

ونضع عليها بشاميل
ندخلها الفرن
وبعد 5 دقايق نرش عليها جبنه موزاريلا
ثم نضعها بالفرن مره اخرى 5 دقايق
شكلها بعد ما استوت

وتقدم
بالف هنا

هناك 3 تعليقات:

  1. تسلم ايدك على كل هذه الوصفات

    ردحذف
    الردود
    1. بارك الله فيكى اختى الكريمه اهلا وسهلا بيكى نورتينى

      حذف
    2. بارك الله فيكى اختى الكريمه اهلا وسهلا بيكى نورتينى

      حذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك