المقادير
كيلو دقيق
نصف ملعقه ملح
ماء للعجن
هنحتاج زيت نفرد عليه العجينه
وسمن بلدى سايحه لوضعها بين الطبقات
الطريقه
تعجن العجينه وتكون متماسكه
وتقسم الى 12 قطعه
وتترك لترتاح لمده ساعه
وبعدها نبدا الفرد
كالتالى
. |
لان الفطير اساسه السمن
ونطبقها كالتالى
ناخذ اول طرف ونطويه
تم الناحيه المعاكسه ونطويها
ونافها دون الضغط
. |
ونفرد الثانيه بعد ان وضعنا الاولى جانبا
وناتى بالاولى ونضعها على الثانيه
ونطوى الاطراف ايضا
ونلفها حوله
ونلف الاطراف تحتها
وهذا شكلها
وهذه اخر واحده
نحاول نضبط شكلها
ونغطى اطرافها
وننقلها للصنيه بعد دهنها بالسمن ايضا
ونتركها ساعه لترتاح
ثم نفردها بالراحه
نضعها فى فرن ساخن180
لمده 10 دقائق
ثم نهدى عليها النار حتى تنضج
مده النضج حوالى 30 دقيقه
وهذا شكلها وهيه لسه خارجه من الفرن
ريحتها رائعه
وواضح فيها الطبقات
بارك الله فيك يا شيماء سلمت وسلمت يداك
ردحذفالله يحفظك
يسلموووو حبيبتى فاطمة نورتينى بــــــارك الله فيكى
ردحذفماشاء الله عليك ياشيومه والله عجبتني وطريقه سهله كنت اخاف من المشللت وحاسه انه صعب بس كده لا ان شاء الله اجربه وانزلها تسلمي ياغاليه اشتاق لكم جميعا ام سوما
ردحذفحبيبتى ام سوما نورتينى والله تسلمى يا غاليه والله انا كمان مشتاقلكم كلكم
حذفان شاء الله تجربى المشلتت عن قريب ويعجبك
ضكلها يشهي وطريقتو سهلة اكيد حجربها
حذفيسلمووووووو زهوره نورتينى حبيبتى
حذف