الطريقه اتعلمتها من خالت زوجى الله يكرمها
بس ضفت عليها بعض التعديلات كالحشو
التتبيله
كميه بصل كبيره شويه
ليمونه
ملح
فلف اسود
بابريكا
نفرم المكونات
بهذا الشكل
الخطوه المهمه
نفتح بين الجلد واللحم
شايفين ايدى واصله لاخر صدر الديك
وندخل التتبيله لجوه وندعك كل حته فيه بالتتبيله دى
والاوراك نفس الشيئ دخلت ايدى ومعايا التتبيله
وجوه وبره كله يتبل كويس
ونغطيه ونتركه ليله كامله بالتلاجه
تانى يوم نجهز الحشو
عملت حشوتين
الاولى حضار سوتيه
شوحت الخضار المتوفر مع ملعقه صلصه وفلفل اسود بسيط وذرة ملح لانى الديك فيه ملح وكله هياخد من بعضه
الحشوه التانيه فريك
ملعقه سمن وشوحت الفريك المغسول والمتصفى
وذره ملح وفلف اسود
دى الحشوات والكيس الحرارى
حشيت الحوصله او الطبله او المعده زى ما بتسموها فريك
وحشيت جسمه الخضار
والاطراف الفارغه حطيت فيها فريك
وقفلته بالخله
ودهنت جسمه دبس رمان او ممكن ملعقه صلصه
نغلق الكيس ونفتح فيها جزء من الجنب
ندخله الفرن بياخد تقريبا 3 او 4 ساعات
وقدمته
ان شاء الله يعجبكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك