المكونات
نصف كيلو دقيق
نصف ملعقه كبيره خميره فوريه
ربع كوب سكر
ثلاث ارباع كوب لبن دافئ
2 بيضه - بشرة ليمون او فانيليا
2 ملعقه زبده
ذرة ملح
وضعت السكر على الدقيق
وذوبت الخميره بماء دافئ مع ربع ملعقه صغيره سكر
وعجنت كل المكونات مع بعض لغاية ما تبقى العجينه ملساء لازم تتعجن كويس جدااا
والافضل انها تتعجن بالعجانه
تركت العجينه ترتاح نصف ساعه
دا شكل العجينه بعد نصف ساعه
ارتاحت واتخمرت
نفردها بالنشابه على سطح مرشوش بالدقيق
بارتفاع 2 سم
ونقطعها بالقطاعات او الاكواب
واحد كبير
وواحد صغير
هنا قطعت بالكوب الكبير وبالنصف الكوب الصغير
وبكوب اصغر هعمل وحدات نونو هههه علشان العيال يفرحوا بالاحجام دى
هثقب الصغيريين بشليمو كبير
وضعتهم بصنيه ورشيت عليها دقيق بالاول
وتركتهم لمدة ساعه لغاية ما اتخمروا
فى طاسه بها زيت سخن نحمرهم من الجانبين
ومش بياخد وقت ابدااا فى ثوانى معدوده تلاقيه احمر
مرحلة التزيين
هسيح شوكولاته فى حماممائى
وضعت ملعقة زيت ونصف ملعقة زبده على الشوكولاته علشان اللمعان
هنا الدونت بالحجمين والشوكولا المذابه ومربى وفارماسيلا
هنضع الدونت فى الشوكولا ونلفها كويس
ونسيبها ترتاح شويه
نضعها بالمربى
ثم على الفارماسيلا
هتلزق بسهوله علشان المربى
بالشوكولا بعد ما بردت
وكان المفروض اعمل فيها خطوط بالشوكولاته البيضاء بس للاسف ما عنديش
هنا اللى بالفارمسيلا
وضعت سكر بودر على كام واحده
اممممممم شكله يشهي خصوصا مع الشوكولا
ردحذفصحا و هنا ياشيماء
شكراااااااا حبيبتى
حذفبارك الله فيكى
ممكن اعرف لو فية طريقة تسوية للدونت فى الفرن .. من غير قلية فى الزيت
ردحذف