المكونات
شرائح مكرونه ولطريقة عمل عجينة اللازانيا اضغطى هـــــــــنا
لحم معضج بالطريقه العاديه
بشاميل
جبن موزاريلا
طريقة عمل البشاميل
3 ملعقة دقيق
3 ملعقة سمن
كوب لبن (250 : 300 ملى)
ملح وفلفل
نضع السمن بالاول ثم الدقيق بعد ما السمن تسخن
نفلبهم مع بعض لغايه ما يستوى الدقيق
وما يتغيرش لونه بس يصفر
ونضيف اللبن مره واحده ولازم نقلب بسرعه
يعنى ايدك الشمال ماسكه اللبن وبتسكبيه على الدقيق
وبايدك اليمين ماسكه المضرب السلك وبتقلبى بسرعه
علشان ما تكلكعش منك
واذا حسيتى انى البشاميل تقيل زياده ضيفى كمان شوية لبن
وفى النهايه نضيف ملح وفلفل
المفروض فلفل ابيض بس للاسف ما عنديش واساسا انا مش بحبه هههه
نبدا تركيب الصنيه
نضع طبقه من البشاميل فى قاع الصنيه ومش كتير بس زى ما انتوا شايفين
نضع طبقه من الازانيا المسلوقه ( المحضره بالمنزل او الجاهزه)
ثم طبقه شوية بشاميل برضو مش كتير (معلش بدات احط العصاج قبل ما اصور البشاميل لوحده)
ثم نضع طبقه من اللحم المعضج
وطبقه من الجبن الموزاريلا
ونغطيهم بطبقة لازانيا
ونقطع فى المكرونه علشان تناسب حجم الصنيه
وبعدها طبقه كمان من البشاميل
نكرر نفس الخطوات
بشاميل
لحم معضج
جبن موزاريلا
نكرر العمليه دى 3 مرات
يعنى هيبقى عندى 4 طبقات من الازانيا
و3 طبقات من اللحم والجبن
دى اخر طبقه من الازانيا
بالنهايه نضيف البشاميل والمره دى كتير يعنى لازم الصنيه تتغطى تماما
تقريبا بسمك 1 سم
ونرش جبنه موزاريلا
انا هنا بقى احب اضيف كميه قليله من الموزاريلا
ولما تقرب تستوى اضيف باقى الكميه
علشان تبقى سايحه وما تستوى زياده وما تشد
هنا قربت تستوى
وضعت عليها باقى الجبنه ودخلتها تكمل سواها
سلمت يداكي يا شيماء على الطبق الشهي صحا وهنا
ردحذفتسلمى حبيبتى
ردحذفنورتينى يا قمر
بارك الله فيكى
ميرسي بوكو مبينه بتشهي ، بدي جربها لأول مرة و بتمنى أنجح فيها و يحبوها بالبيت
ردحذفشكرا لكى اختى الكريمه ان شاء تجربيها وتنجحى ويحبوها
ردحذف