المكونات
نصف كيلو دقيق مخبوزات
ربع كيلو زبده
ملعقه خميره فوريه
علبة زبادى
ملعقة ملح
ملعقه سكر
ماء للعجن
وضعت الملح والسكر والزبادى
على الدقيق
ووضعت الخميره مع ذرة سكر بماء دافى
نضيف الخميره والماء حسب الاحتياج
نعجنهم كويس
نغطى العجينه ونضعها بمكان دافئ لمدة ساعه تقريبا
عندى قالب زبده جامد وزنه كيلو
هقطع منه شرائح رفيعه
بهذا الشكل
ما شاء الله
العجينه خمرت
هرش دقيق وهضع العجينه
هفردها بالنشابه
واضع الزبده فى النصف
واقفل عليها كظرف
بهذا الشكل
اضع على وجهها دقيق وافردها بالراحه
اتفردت معايا وما طلعت منى الزبده
ارجع اطبقها مره تانى
واضعها بالثلاجه لمده ساعه كامله بعد ما الفها بكيس بلاستيك
بعد ما خرجت من التلاجه
ارش دقيق
وافردها تانى
وارجع اطبقها مره تانى واضعها بالتلاجه كمان ساعه
هكرر نفس العمليه دى 4 مرات
دى الفرده الرابعه
قطعتها مستطيلات ووضعت الحشو وطبعا ممكن تنوعوا بالحشو حسب الرغبه
وضعت جبنه كريمى مع زيتون اخضر
والفها بضغط خفيف
المع وجهها بالبيض
ورشيت حبة البركه وهفتح فتحات صغيره بالسكينه بالورب
بهذا الشكل
واتركها تتخمر كمان ساعه
وادخلها الفرن
دا شكلها بعد الخبز
والموضوع سهل جداااااااا
وبالشتاء اسهل من الصيف بكتير لانى الزبده ما هتسيح معاكى بعكس الصيف
بمجرد ما تخرج من الثلاجه تلاقيها بدات تسيح وبتاخد وقت اكثر بالثلاجه
نصف كيلو دقيق مخبوزات
ربع كيلو زبده
ملعقه خميره فوريه
علبة زبادى
ملعقة ملح
ملعقه سكر
ماء للعجن
وضعت الملح والسكر والزبادى
على الدقيق
ووضعت الخميره مع ذرة سكر بماء دافى
نضيف الخميره والماء حسب الاحتياج
نعجنهم كويس
نغطى العجينه ونضعها بمكان دافئ لمدة ساعه تقريبا
عندى قالب زبده جامد وزنه كيلو
هقطع منه شرائح رفيعه
بهذا الشكل
ما شاء الله
العجينه خمرت
هرش دقيق وهضع العجينه
هفردها بالنشابه
واضع الزبده فى النصف
واقفل عليها كظرف
بهذا الشكل
اضع على وجهها دقيق وافردها بالراحه
اتفردت معايا وما طلعت منى الزبده
ارجع اطبقها مره تانى
واضعها بالثلاجه لمده ساعه كامله بعد ما الفها بكيس بلاستيك
بعد ما خرجت من التلاجه
ارش دقيق
وافردها تانى
وارجع اطبقها مره تانى واضعها بالتلاجه كمان ساعه
هكرر نفس العمليه دى 4 مرات
دى الفرده الرابعه
قطعتها مستطيلات ووضعت الحشو وطبعا ممكن تنوعوا بالحشو حسب الرغبه
وضعت جبنه كريمى مع زيتون اخضر
والفها بضغط خفيف
المع وجهها بالبيض
ورشيت حبة البركه وهفتح فتحات صغيره بالسكينه بالورب
بهذا الشكل
واتركها تتخمر كمان ساعه
وادخلها الفرن
والموضوع سهل جداااااااا
وبالشتاء اسهل من الصيف بكتير لانى الزبده ما هتسيح معاكى بعكس الصيف
بمجرد ما تخرج من الثلاجه تلاقيها بدات تسيح وبتاخد وقت اكثر بالثلاجه
تسلم ايدك
ردحذفشكرا بارك الله فيكى
حذف