البدايه نقطع راس الكرنب ثم نفكك الورق بالراحه علشان ما يتقطعش
نسلق الورق فى ماء بيغلى ونكون حاطين ملح وكمون فى الماء
بس ثوانى مش كتير ونرفعه بسرعه ونحطه بماء بارد علشان ما يتهريش
وبعدها نفرد الورق على صنيه كبيره ونقطع العروق لانى لها استخدام ونقطع الورق مربعات
نحضر خلطة المحشى
2 بصله كبيره مفرومه ناعم
وراس توم مقشره ومفرومه
نشوحهم مع سمن لغاية ما يصفروا
اللحم المفروم دى احتيارى
بعد ما يصفر البصل والتوم نضع اللحم المفروم وكمان نشوحهم شويه
(على فكره الصور دى متجمعه من عدة مرات)
وبعدها نضيف عصير الطماطم
ونسيبه يتسبك كويس
ثم نضيف الارز المغسول والمصفى
ونضيف شبت وبقدونس وكسبره
وملح وكمون وشطه اختيارى
ونقلبهم دقيقتين على النار وبعدها الخلطه بتكون جاهزه
المكونات جاهزه
نفرد كل ورقه من الكرنب فى طبق ونضع الحشو على طرف الورق
ونلفها للنهايه
بعدها امسك كل اصبع واقفله من الجوانب
بهذا الشكل
العروق اللى قطعناها نضعها فى قاع الحله
ودا لحماية الكرنب من النار الزايده ا
ونرص الكرنب فى الحله بالتساوى واحد جنب التانى وهكذا
ودى صوره كانت بعزومه وكنت عامله اغلب المحاشى
هنا بمره تانى لوحده
والكميه قليله علشان كده مش واضح انه متساوى كويس
وطريقه الرص نفسها بتساعدك انك تقلبى الحله بعد ما يستوى من غير ما يتفكك منك
ونغطيه بورق كرنب علشان نحبس البحخار
ونزود شوربه
والشوربه هنغطى الكرنب لغايه الصف اللى فبل الاخير
لانه بمجرد ما يغلى هيرتفع وهيغطى كل الكرنب
بعد ما استوى
وهنا قلبته وعلشان مرصوص كويس ما اتفككش
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك