Blogger Widgets Blogspot Tutorial

السبت، 22 ديسمبر 2012

طريقة عمل الرشته من مطبخى بالصور


من وصفاتنا الصعيديه الرشته وتقدم عادة بالفطار

المكونات
دقيق وماء وذرة ملح


 تعجن العجينه وتكون صلبه
وبعدها تفرد بالنشابه وتفرد على دقيق كتير


او بالماكينه







تقطع بماكينة المكرونه
واذا لم توجد تقطع بسكينه


 نضعها على صنيه

نتركها بالشمس حتى تجف قليلا مع التقليب من ان لاخر

ثم نضعها بالفرن حتى تتحمص
ويكون لونها هكذا


 تطهى فى لبن
نضع اللبن على النار حتى الغليان ثم نضع الرشته حتى تنضج


ونضيف عليها ملح


وتقده بوضع سمن بلدى عليها

او عسل اسود على حسب الرغبه



هناك 4 تعليقات:

  1. رائعه اكلات التراث بالف هنا يارب
    تسلم الايادي ياقمر
    في واحده شبها لكن بتكون بشك المكرونه الاسباجتي ومحمره ايضا بالفرن زوجي يحبها

    ردحذف
    الردود
    1. تسلمى سمسمومه نورتينى حبيبتى
      انا ما عرفتش الوصفه بتاعتك ممكن تكون القادوسيه الحلوه هى دى اللى انا اعرفها وشبه المكرونه بس ارق منها بكتير دى بقى جوزى يعشقها وانا عندى الطريقه مصوره ان شاء الله انزلها قريب

      حذف
  2. مشورة شيماء على الرشتة عندنا ايضا رشتة لكن تكون ارق و اطرى وتطبخ على البخار وتقدم مع مرق دجاج

    ردحذف
  3. شكراااااا حبيبتى سميه نورتينى يا قمر

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك