Blogger Widgets Blogspot Tutorial

السبت، 5 يوليو 2014

طريقة شوى الديك الرومى بالفرن بالخطوات المصوره من مطبخى



 الطريقه اتعلمتها من خالت زوجى الله يكرمها 
بس ضفت عليها بعض التعديلات كالحشو
 التتبيله
كميه بصل كبيره شويه
ليمونه
ملح 
فلف اسود
بابريكا

 

 نفرم المكونات
 بهذا الشكل
 الخطوه المهمه
نفتح بين الجلد واللحم

 شايفين ايدى واصله لاخر صدر الديك
 وندخل التتبيله لجوه وندعك كل حته فيه بالتتبيله دى

 والاوراك نفس الشيئ دخلت ايدى ومعايا التتبيله

 وجوه وبره كله يتبل كويس
ونغطيه ونتركه ليله كامله بالتلاجه
 تانى يوم نجهز الحشو 
عملت حشوتين
الاولى حضار سوتيه
شوحت الخضار المتوفر مع ملعقه صلصه وفلفل اسود بسيط وذرة ملح لانى الديك فيه ملح وكله هياخد من بعضه

 الحشوه التانيه فريك
ملعقه سمن وشوحت الفريك المغسول والمتصفى
وذره ملح وفلف اسود

 دى الحشوات والكيس الحرارى
 حشيت الحوصله او الطبله او المعده زى ما بتسموها فريك

 وحشيت جسمه الخضار

 والاطراف الفارغه حطيت فيها فريك

 وقفلته بالخله
 ودهنت جسمه دبس رمان او ممكن ملعقه صلصه

 نغلق الكيس ونفتح فيها جزء من الجنب
ندخله الفرن بياخد تقريبا 3 او 4 ساعات


 وقدمته 
ان شاء الله يعجبكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك