Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الثلاثاء، 12 مارس 2013

طريقة عمل محشى الكرنب بالخطوات المصوره من مطبخى


البدايه نقطع راس الكرنب ثم نفكك الورق بالراحه علشان ما يتقطعش


نسلق الورق فى ماء بيغلى ونكون حاطين ملح وكمون فى الماء
بس ثوانى مش كتير ونرفعه بسرعه ونحطه بماء بارد علشان ما يتهريش
وبعدها نفرد الورق على صنيه كبيره  ونقطع العروق لانى لها استخدام  ونقطع الورق مربعات





 نحضر خلطة المحشى
2 بصله كبيره مفرومه ناعم
وراس توم مقشره ومفرومه 
نشوحهم مع سمن لغاية ما يصفروا


 اللحم المفروم دى احتيارى
بعد ما يصفر البصل والتوم نضع اللحم المفروم وكمان نشوحهم شويه
(على فكره الصور دى متجمعه من عدة مرات) 


 وبعدها نضيف عصير الطماطم
 ونسيبه يتسبك كويس
ثم نضيف الارز المغسول والمصفى


 ونضيف شبت وبقدونس وكسبره
وملح وكمون وشطه اختيارى
ونقلبهم دقيقتين على النار وبعدها الخلطه بتكون جاهزه


 المكونات جاهزه

نفرد كل ورقه من الكرنب فى طبق ونضع الحشو على طرف الورق


 ونلفها للنهايه



 بعدها امسك كل اصبع واقفله من الجوانب


 بهذا الشكل



 العروق اللى قطعناها نضعها فى قاع الحله 
ودا لحماية الكرنب من النار الزايده ا


 ونرص الكرنب فى الحله بالتساوى واحد جنب التانى وهكذا
ودى صوره كانت بعزومه وكنت عامله اغلب المحاشى




هنا بمره تانى لوحده
والكميه قليله علشان كده مش واضح انه متساوى كويس
وطريقه الرص نفسها بتساعدك انك تقلبى الحله بعد ما يستوى من غير ما يتفكك منك

 ونغطيه بورق كرنب علشان نحبس البحخار


 ونزود شوربه
والشوربه هنغطى الكرنب لغايه الصف اللى فبل الاخير
لانه بمجرد ما يغلى هيرتفع وهيغطى كل الكرنب


 بعد ما استوى


 وهنا قلبته وعلشان مرصوص كويس ما اتفككش


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك