Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الثلاثاء، 12 مارس 2013

طريقة عمل شارلوت الفراوله بالخطوات المصوره من مطبخى

المكونات للكيكه
7 بيضات 
150 جم (كوب الاربع) سكر بودر
250 جم دقيق 0كوب كبير)
ملعقه صغيره بكنج بودر
فانيليا
ذره ملح
مكونات الموس
2 كيس كريم شانيه
كوب لبن
اكيس جيلى
فراوله مقطع 
نصف كوب سكر
فراوله للتزيين






البدايه نضع السكر على الفراوله ونتركهم لتستخرج الفراوله عصارته


نجهز الكيك


نخفق الابيض بيض مع السكر البودر 
والملح والفانيليا


لغاية ما يبقى كده (كريمى)



وبعدها نخفق الاصفر لوحده لغايه ما يتقل



نضيف الاتنين على بعض


ونقلبهم بالراحه بدون مضرب
نضيف الدقيق والبكنج بودر ونقلب من تحت لفوق وبرضو بالراحه



امتزج الدقيق كويس


نضع ثلتين الكميه بصنيه دائريه
وثلث بصنيه مستطيله


بعد ما استوى الكيك



نقطع الدائريه بالنصف


ونقطع المستطيله لمستطيلات وادهنها بالمربى


واضعها طبقات على بعض




واغلفها بكيس واضعها بالفريزر




نجهز الجيلى بوضع ربع كمية الماء المطلوبه لكيس الجيلى على النار ليغلى (لانى عايزاه مركز جدااااا)



هنا وضعت بودر الجيلى


نخفق الكريمه مع اللبن


بهذا الشكل


السكر مع الفراوله نطحنهم كويس
ونصفيهم


اضع الجيلى المركز على عصير الفراوله المصفى


ونقلبهم






الكيك المستطيله بعد ما جمدت هقطعها شرائح


بهذا الشكل


ونرصها بصنيه ولازم تكون صنيه بطوق علشان نقدر نطلعها ووصعت كيس نايلون من تحت 



ونضع طبقه من الكيك



ونسقيها بشراب خفيف


ثم نضع نصف كميه الموس



ونضع الطبقه الثانيه من الكيك
ونسقيها برضو بشراب خفيف


والنصف الاخر من الموس
ونضعها بالتلاجه لتتماسك او بالفريزر اسرع


طلعتها من الثلاجه
وشلتها من الصنيه


للوجه 
عصير فراوله وسكر مع ملعقة جيلاتين ونقلبهم على النار لغايه ما الجيلاتين يدوب



ونزين الشارلوت بالفراوله ونضع  نصف صوص الفراوله عليها


بهذا الشكل واضعها بالثلاجه
واخرجها من الثلاجه واضع باقى الصوص عليها وتترك لتتماسك


وتتقدم






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك