Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الجمعة، 12 أكتوبر 2012

طريقة عمل الكشرى المصرى بكل تفاصيله








الكشرى  المصرى  من اشهر وابسط واشهى الاكلات المصريه
 ومن اهم عوامل نجاحه الصلصه والبصل(الورد)والشطه النار
المكونات
مكرونه مسلوقه نوعين (اسباحتى _خواتم او مرمريه)
 ارز مصرى (يطهى بالطريقه العاديه)
 عدس اسود مسلوق
 حمص منقوع ومسلوق
 بصل محمر(ورد)
 صلصه-شطه
طريقه عمل البصل
 يقطع البصل جوانح رفيعه     .





 يوضع عليه زيت بارد ويرفع على نار هادئه
 حتى يجف ولا يحترق  





لعمل الصلصه
 يفرم بصله كبيره ناعم مع 3 فصوص توم
 وترفع على النار حتى يصفر لونها  




 نضيف عليها عصير طماطم وملح وكمون وملعقة خل
 نتركهم حتى يتسبك كويس ثم نضيف ماء حسب القوام المطلوب للصلصه  


لعمل الشطه النار
 ملعقة زيت سخنه وعليها ملعقه شطه بودر
 وتقلب ثوانى   

 ثم نضيف عليهم ملعقه صلصه من السابقه 




لعمل دقة التوم
 نضع ربع كوب ماء ومثله خل ابيض نرفعهم على النار حتى الغليان ثم نضيف نصف ملعقة ثوم مفروم وترفع من على النار مباشرة    هذه الصورة مصغره ..



 كل المكونات جاهزه
 طبق التقديم

 نضع طبقه من الارز
 ثم مكرونه اسباجتى
 ثم مكرونه خواتم
 ثم عدش اسود
 ثم ملعقة صلصه
 ويجمل بالبصل والحمص
 ويقدم معه الصلصه والشطه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك