Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأربعاء، 31 أكتوبر 2012

طريقة تخليل الليمون بالعصفر وحبة البركه







بداية نسلق الليمون فى ماء ساخن ولا نتركه يغلى
فقط عند وصول الماء لدرجه قبل الغليان مباشره نغلق النار
ونتركه لمدة ساعه




سنلاحظ ظهور فتحات فى الليمون
وهى الدرجه المطلوبه




بعد ذلك نضعه فى ماء بارد
ونغير الماء كل يوم مرتين لمدة 5 ايام


نجهز الحشوه
وهى ملح
شطه
حبة البركه
عصفر




نفتح الليمون بالسكين بالطول او بالعرض 








ونحشيه بالمكونات السابقه






نضعه بالبرطمان ونتركه ليله كامله دون وضع اى شيئ عليه








فى اليوم التالى نضع عصير ليمون وماء على البرطمان ونغلقه باحكام








وبعد يومين يكون جاهز للاكل














هناك تعليقان (2):

  1. هو شكله حلو قوى بس ازاى هناكل منه بعد يومين انا اسمع انه بياخد فترة فى التخليل


    ردحذف
    الردود
    1. اهلا وسهلا اختى الكريمه نورتى المدونه هو فعلا بياخد وقت فى التخليل بس مش النوع ده لانى احنا سلقناه وكمان بننقعه فى ماؤ ونغير الماء كل يوم لمده 5 ايام الى اسبوع بحد اقصى وبكدا بيكون اساسا ما في فيهوش اى مراره وكمان استوى تماما علشان السلق وانا على فكره بحب الطريقه دى جدا لانها سريعه ولو جربتيها اكيد ان شاء الله هتعجبك

      حذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك