Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الثلاثاء، 30 أكتوبر 2012

طريقة عمل المرق الصعيدى باللحم الضانى





اكيد فى كتير فسر كلمة مرق على انها شوربه
بس هيه غير كده خالص هيه اكله بسيطه بتاخد وقت كتير على النار وهى موروثه من الاجداد
هيه المفروض تتعمل فى طاجن فخارصعيدى غير مطلى
لكن لو مش موجود نستخدم اى صنيه ولكن الطعم هيختلف
الطريقه


 
نحضر كميه كبيره من البصل وتقطع كبير ويوضع عليها ملح قليل وتقلب على النار حتى يجف ماء البصل



نضيف ماء عليها ونغطيها ونتركها على نار هادئه لمده تقريبا 5 ساعات
وهو دا سرها لو طهيت على نار مرتفعه وبسرعه لن تعطى النتيجه المطلوبه

بعد هذا الوقت سيصبح مثل البيوريه ونهرسه ايضا لتجنب وجود اجزاء لم تهرس

نضيف سمن كمان كتير

ونحرك باستمرار حتى يصبح لونه ذهبى ويسير مثل الكتله

ثم نضيف عصير الطماطم ونتركهم يغلوا كويس

ثم نضيف شوربة لحم عليها

نضع اللحم المسلوقه فى الصنيه

ونضع عليها المرق وندخله الفرن

دا شكلها بعد خروجها من الفرن






وشكلها من قريب  



ودا الطاجن الفخارباللحم الضانى


ويقدم مع الرقاق الطرى

هناك تعليقان (2):

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك