Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الثلاثاء، 23 أكتوبر، 2012

طريقة عمل الادوسيه بالصور من مطبخى








الادوسيه وصفه مصريه قديمه كانت بتعملها الجدات
وهيه بسيطه جدا

 


المكونات
كيلو دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
ماء للعجن



العجينه تكون متماسكه جدا
نتركها ترتاح بعد العجن لمده ساعه
بعدها افردها بالنشابه حتى تكون رقيقه



















وممكن نفردها بالماكينه




 

 


ثم فى الجزء الخاص بالمكرونه الاسباجتى












هنحتاج حله بخار سنضع ربع الحله ماء وعليها المصفى












هنضع قطعه شاش فى المصفاه
وبعد غلى الماء وتصاعد البخار
نضع الادوسيه







ونغلق الحله ونهدئ النار
ونلف الغطاء بفوطه لامتصاص البخار الزائد







بعدخمس دقائق نحركها بشوكه
ونغلق عليها مره اخرى لمده دقيقتين











بعددقيقتين هتكون استوت
هنضع على كل كميه ملعقه زبده او سمن بلدى ونقلبها فيها






تقدم مع لبن ساخن محلى
او نضيف عليها عسل اسود
او نرش عليها سكر بودره






وباقى الكميه نضعها باكياس ونضعها بالفريزر
وعند الاستخدام نضعها ايضا على حمام بخار













اتمنى ان تنال الوصفه اعجابكم

‏هناك تعليق واحد:

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك