Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الثلاثاء، 16 أكتوبر 2012

طريقة عمل كيكة البابا من مطبخى




 



 







المكونات
العجينه الاولى
125جم دقيق
 5جم خميره بودر
 50ملى لبن
 2جم ملح
 10جم سكر
 1بيضه
 1اصفر بيض
 25 جم زبده طريه
يذوب الخميره فى اللبن الدافئ
 وتعجن كل المكونات كويس جدا وتترك لتتخمر نصف ساعه 




المكونات
125جم دقيق
 2جم خميره بودر
 5جم لبن
 2جم ملح
 2جم سكر
 75جم بيض
 40جم زبده سايحه  

تعجن العجينه الثانيه وتخلط على العجينه الاولى بعد ان تخمرت    





توضع فى القالب وتترك ساعه لتتخمر  



 
شكلها بعد التخمر 




 توضع فى الفرن على حراره 240 درجه   





تجهيز الشراب
نصف لتر ماء+ 350جم سكر+شريحةبرتقال +عصير ليمونه+عود قرفه خشب  
بعد خروج الكيكه من الفرن 




تسقى بالسيرب حتى تتشرب تماما





الحشو
عباره عن كريم شانتى
 وباسترى كريم (او كاستر ماف عليه صفار بيضه)
 نخفقهم مع بعض  





نحقن الكيكه بالكريمه بعد القلب  



نضع باقى الكريمه فى الوسط




 وتزيين بالفاكهه





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك