المكونات
من اجمل الوصفات اللى مرت عليا فعلا
وصفه ناجحه ومضمونه مليـــــــــون بالميه
ولــــــــــــذيذه فـــــــــعلا
الصور كتير جدااااا لانى ما حبيت افوت لكم ولا خطوه
خليط الكيك
كوب الا ربع دقيق
1 ملعقة كبيرة نشا
1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
4 بيض
2/1ملعقة صغيرة ملح
1 كو ب سكر
4/1كوب ماء ساخن
فانيليا
الحشو
1 كوب كريمة مخفوقه
2/1 كوب مربي فراولة
الطريقه
الطريق فيها شيى مختلط
انا سمعت من شيف اخر انى لنجاح السبونش نضرب بياض البيض بمفرده مع السكر والصفار لوحده
وضعت السكر على البياض مع الملح والفانيليا
بدات اضرب الابيض بيض
شوفوا سماكه الخليط
بدات اضرب الاصفر بيض
حتى تماسك ولكن ليس كالابيض
وخلطت الاثنين معا
حتى تجانسوا
نضيف الدقيق والبكنج بودر والنشا
والماء الساخن (اللى استغربته جدا)
وقلبت الكل من تحت لفوق
حتى تجانس تماما
وضعت ورقة زبده فى صنيه مستطيله
وفردتهم
دخلتها الفرن على 180 درجه لمده 10 دقايق
بعد خروجها نرش سكر ناعم الحبيبات على ورقة زبد اخرى
قلبنا السويسرول على الورقه وهو سخن
ننزع الورقه التى من اسفل
ثم نضع ورقه اخرى من فوق
يعنى يبقى فى ورقه من فوق واخرى من تحت والسويسرول فى النصف
ونلفها وهى ساخنه
هكذا
وتركناها حتى بردت تماما
وجهزنا الحشو
مربى فراوله
وكريمه مخفوقه
فردناها من جديد
ووضعنا مربى الفراوله
نفردها على السويسرول ونترك سم من كل طرف دون حشو حتى لا يتسرب الحشو
ونضع الكريمه عليها
ونفردها ونترك ايضا سم بدون كريمه من ناحية كل طرف
ونلفها من جديد
وهذه المرة بدون ورق بعد لفها نلف عليها ورقه من الخارج فقط لتحكم اللفه
وهذا شكلها من الجانب
تركناها بالثلاجه عده ساعات
واخرجناها ونبدا بتقطيعها
ايه رايـــــــــــــكم؟؟؟؟؟؟
تسلم يديك
ردحذفشكلها جنان
عالمطبخ على طووووول
تسلم يدك
ردحذفشكلها جنان
عالمطبخ على طوووول