البصل المخلل
المقادير
2 كيلو بصل صغير الجحم(أورما)
ملح
خل
ثوم صحيح
قرنفل وفلفل اسود حبوب
ماء مغلى فى كل المراحل
نضع البصل بقشره ونصب عليه ماء مغلى وكوب ملح
ونتركه ساعتين
بعد ساعتين ننزع القشره الخارجيه
ولا ننزع راس البصل ونصب عليه ايضا ماء مغلى وكوب ملح
ويترك ليله كامله
فى اليوم التالى ننزع راس البصل
ونصنفه تبعا لاحجامه
نضعه فى برطمانات مع فصوص من التوم
وفلفل اسود حبوب
وحبات من القرنفل
وشطه صحيحه او مطحونه
ونصب عليه ماء مغلى ايضا
ونصف كوب خل وحوالى نصف كوب ملح
ونغطيه بالزيت
ويترك 10 ايام
وضعت شطه كتير فى واحد فقط وواحد متوسط
وواحد بدون شطه لاولادى
شكرا على مساعدتكم جازاكم اللة خيرا
ردحذفشكرا لكى اختى الكريمه بارك الله فيكى
ردحذفممكن تقوليلى صفحتك على الفيس
ردحذفممكن تقوليلى صفحتك على الفيس
ردحذفاهلا وسهلا بيكى اختى الكريمه
حذفللاسف المدونه ليس لها صفحه على الفيس قريب ان شاء الله ساقوم بانشائها
شكرا على طريقه عمل مخلل البصل انا جبت البصل بس مكنتش عرفه اعمله بحثت لحد معرفت منك الطريقه وان شاء الله حعمله الصبح وان شاء الله يطلع حلو
ردحذفتسلم الايادى
ردحذفانا للاسف نزعت القشره الاول
ردحذفتسلم ايدك
جزاكى الله خيرااااااااااا
ردحذفعملته بنقس طريقتك وان شاء الله يطلع حلو واجي اشكرك وبكل اﻻحوال شكرا لتعبك
ردحذف