المقادير
1كيلو دقيق
نصف كوب سكر(100جرام)
ملعقه كبيره خميره جافه(20جم)
2 ملعقه كبيره لبن بودر(40جم)
2ونصف كوب ماء(500ملى)
ملعقه كبيره ملح(20جم)
600جم زبده على هيئه بلوك وتكون بالثلاجه
الطريقه
ندوب الخميره فى ماء دافئ معملعقه سكر
ونعجن كل المكونات جيدا
وتترك20دقيقه بعد العجن لتستريح
نفرد العجينه بارتفاع1سم
نضع بداخلها الزبده
l
ونقفلها مثل الظرف
ويراعى مسح العجينه من دقيق الفرد كل مره قبل التطبيق
نفرد العجينه بالراحه (بالنشابه)حتى لا يخرج منها الزبده
وبعدها نطبقها ونضعها فى كيس وتوضع بالتلاجه لمده ساعه على الاقل
وتكررهذه العمليه3مرات
ويراعى تركها بعد كل مره ساعه بالتلاجه
بعدها تفرد العجينه وتحشى
بالشوكولاته اوالجبنه او زعتر منقوع مع ملعقه زيت زيتون قبلها بعده ساعات
فردت العجينه وقطعتها مثلثات
ووضعت حشوات مختلفه (مربى _كريمه حلاوه طحنيه_جبنه مع فلفل اخضر وزيتون _وشوكولاته)
وتلف مع الضغط الخفيف
ويمكن بعد تقطيع العجينه لمستطيلات
نضع الحشو ونلفها وتتحكمى بحجم اللفات
ثم تقطعيها
وتترك فى الصنيه لتتخمر
وهذا شكلها بعد التخمير
دهنت الوجه ببيض مخفوق بواسطه فرشاه
ورشيت عليهم سمسم
وهذا شكلها النهائى
تسلم الايادى
ردحذفبارك الله فيكى حبيبتى
ردحذفبارك الله فيكى امتعتينا والله
ردحذفشكراااااااا لكى نورتينى
حذف