Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأربعاء، 26 سبتمبر 2012

طريقة عمل بلح الشام من مطبخى










المكونات





250 ملى ماء
100 ملى زيت
200جرام دقيق
3بيضات وهنا انا وضعت4بيضات
ذرة ملح وسكر وفانيليا
زيت للقلى



نضع الماء مع الزيت والسكر والملح على النار






وعند الغليان نطفئ النار و نضيف الدقيق مره واحده ونقلب بسرعه







تتكون عجينه ملساء يمكن تجميعها








نترك العجينه تبرد تماما ثم نضيف البيض واحده واحده
وليس دفعه واحده
عندما تتشرب العجينه البيضه الاولى نضيف الثانيه









هنا حسيت انى العجينه لسه متماسكه فوضعت بيضه رابعه حتى يكون بلح الشام هش










النقطه المهمه وهى زيت القلى
يكون بـــــــــــــــارد
وبعد الانتهاء من تقطيع بلح الشام بكيس الحلوانى
نرفع الطاسه على النار




ويبدا الزيت فى السخونه











وينتفخ بلح الشام





ويبدا فى الاحمرار



















وضعت بلح الشام على مناديل ورقيه
ولايزال لدى نصف مقدار العجينه
سنترك الزيت ليبرد
ثم نقلى باقى المقدار






لتجهيز الشراب
2 كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمون










نضع الشراب على بلح الشام
وينبغى ان يكون احدهما بارد والتانى ساخن






ونقلب الشراب فيه جيداااااااا






وها هو طبقنا












هناك تعليق واحد:

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك