Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأحد، 23 سبتمبر 2012

سويسرول بمربى الفراوله من مطبخى









المكونات



من اجمل الوصفات اللى مرت عليا فعلا
وصفه ناجحه ومضمونه مليـــــــــون بالميه
ولــــــــــــذيذه فـــــــــعلا
الصور كتير جدااااا لانى ما حبيت افوت لكم ولا خطوه

خليط الكيك



كوب الا ربع دقيق
1 ملعقة كبيرة نشا
1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
4 بيض
2/1ملعقة صغيرة ملح
1 كو ب سكر
4/1كوب ماء ساخن
فانيليا

الحشو



1 كوب كريمة مخفوقه
2/1 كوب مربي فراولة

الطريقه



الطريق فيها شيى مختلط
انا سمعت من شيف اخر انى لنجاح السبونش نضرب بياض البيض بمفرده مع السكر والصفار لوحده























وضعت السكر على البياض مع الملح والفانيليا





 



 بدات اضرب الابيض بيض





شوفوا سماكه الخليط





بدات اضرب الاصفر بيض





حتى تماسك ولكن ليس كالابيض





وخلطت الاثنين معا








حتى تجانسوا





نضيف الدقيق والبكنج بودر والنشا





والماء الساخن (اللى استغربته جدا)





وقلبت الكل من تحت لفوق





حتى تجانس تماما





وضعت ورقة زبده فى صنيه مستطيله





وفردتهم





دخلتها الفرن على 180 درجه لمده 10 دقايق












بعد خروجها نرش سكر ناعم الحبيبات على ورقة زبد اخرى




قلبنا السويسرول على الورقه وهو سخن





ننزع الورقه التى من اسفل




ثم نضع ورقه اخرى من فوق
يعنى يبقى فى ورقه من فوق واخرى من تحت والسويسرول فى النصف



 
ونلفها وهى ساخنه






هكذا



وتركناها حتى بردت تماما
وجهزنا الحشو
مربى فراوله

 وكريمه مخفوقه





فردناها من جديد





ووضعنا مربى الفراوله





نفردها على السويسرول ونترك سم من كل طرف دون حشو حتى لا يتسرب الحشو





ونضع الكريمه عليها




ونفردها ونترك ايضا سم بدون كريمه من ناحية كل طرف





ونلفها من جديد





وهذه المرة بدون ورق بعد لفها نلف عليها ورقه من الخارج فقط لتحكم اللفه








وهذا شكلها من الجانب






تركناها بالثلاجه عده ساعات



واخرجناها ونبدا بتقطيعها




ايه رايـــــــــــــكم؟؟؟؟؟؟







هناك تعليقان (2):

  1. تسلم يديك
    شكلها جنان
    عالمطبخ على طووووول

    ردحذف
  2. تسلم يدك
    شكلها جنان
    عالمطبخ على طوووول

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك