المكونات
من اجمل الوصفات اللى مرت عليا فعلا
وصفه ناجحه ومضمونه مليـــــــــون بالميه
ولــــــــــــذيذه فـــــــــعلا
الصور كتير جدااااا لانى ما حبيت افوت لكم ولا خطوه
خليط الكيك

كوب الا ربع دقيق
1 ملعقة كبيرة نشا
1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
4 بيض
2/1ملعقة صغيرة ملح
1 كو ب سكر
4/1كوب ماء ساخن
فانيليا
الحشو
1 كوب كريمة مخفوقه
2/1 كوب مربي فراولة
الطريقه
الطريق فيها شيى مختلط
انا سمعت من شيف اخر انى لنجاح السبونش نضرب بياض البيض بمفرده مع السكر والصفار لوحده


وضعت السكر على البياض مع الملح والفانيليا

بدات اضرب الابيض بيض

شوفوا سماكه الخليط

بدات اضرب الاصفر بيض

حتى تماسك ولكن ليس كالابيض

وخلطت الاثنين معا


حتى تجانسوا

نضيف الدقيق والبكنج بودر والنشا

والماء الساخن (اللى استغربته جدا)

وقلبت الكل من تحت لفوق

حتى تجانس تماما

وضعت ورقة زبده فى صنيه مستطيله

وفردتهم

دخلتها الفرن على 180 درجه لمده 10 دقايق

بعد خروجها نرش سكر ناعم الحبيبات على ورقة زبد اخرى

قلبنا السويسرول على الورقه وهو سخن

ننزع الورقه التى من اسفل

ثم نضع ورقه اخرى من فوق
يعنى يبقى فى ورقه من فوق واخرى من تحت والسويسرول فى النصف

ونلفها وهى ساخنه

هكذا

وتركناها حتى بردت تماما
وجهزنا الحشو
مربى فراوله
وكريمه مخفوقه

فردناها من جديد

ووضعنا مربى الفراوله

نفردها على السويسرول ونترك سم من كل طرف دون حشو حتى لا يتسرب الحشو

ونضع الكريمه عليها

ونفردها ونترك ايضا سم بدون كريمه من ناحية كل طرف

ونلفها من جديد

وهذه المرة بدون ورق بعد لفها نلف عليها ورقه من الخارج فقط لتحكم اللفه

وهذا شكلها من الجانب


تركناها بالثلاجه عده ساعات

واخرجناها ونبدا بتقطيعها

ايه رايـــــــــــــكم؟؟؟؟؟؟

تسلم يديك
ردحذفشكلها جنان
عالمطبخ على طووووول
تسلم يدك
ردحذفشكلها جنان
عالمطبخ على طوووول