Blogger Widgets Blogspot Tutorial

الأربعاء، 26 سبتمبر 2012

طريقة تخليل البصل







البصل المخلل

المقادير
2 كيلو بصل صغير الجحم(أورما)
ملح
خل
ثوم صحيح
قرنفل وفلفل اسود حبوب
ماء مغلى فى كل المراحل

نضع البصل بقشره ونصب عليه ماء مغلى وكوب ملح
ونتركه ساعتين

بعد ساعتين ننزع القشره الخارجيه
ولا ننزع راس البصل ونصب عليه ايضا ماء مغلى وكوب ملح
ويترك ليله كامله



فى اليوم التالى ننزع راس البصل
ونصنفه تبعا لاحجامه

نضعه فى برطمانات مع فصوص من التوم
وفلفل اسود حبوب
وحبات من القرنفل
وشطه صحيحه او مطحونه
ونصب عليه ماء مغلى ايضا
ونصف كوب خل وحوالى نصف كوب ملح
ونغطيه بالزيت
ويترك 10 ايام

وضعت شطه كتير فى واحد فقط وواحد متوسط
وواحد بدون شطه لاولادى

هناك 10 تعليقات:

  1. شكرا على مساعدتكم جازاكم اللة خيرا

    ردحذف
  2. شكرا لكى اختى الكريمه بارك الله فيكى

    ردحذف
  3. ممكن تقوليلى صفحتك على الفيس

    ردحذف
  4. ممكن تقوليلى صفحتك على الفيس

    ردحذف
    الردود
    1. اهلا وسهلا بيكى اختى الكريمه
      للاسف المدونه ليس لها صفحه على الفيس قريب ان شاء الله ساقوم بانشائها

      حذف
  5. شكرا على طريقه عمل مخلل البصل انا جبت البصل بس مكنتش عرفه اعمله بحثت لحد معرفت منك الطريقه وان شاء الله حعمله الصبح وان شاء الله يطلع حلو

    ردحذف
  6. العدل اساس الملك19 يونيو 2014 في 12:52 م

    انا للاسف نزعت القشره الاول
    تسلم ايدك

    ردحذف
  7. جزاكى الله خيرااااااااااا

    ردحذف
  8. عملته بنقس طريقتك وان شاء الله يطلع حلو واجي اشكرك وبكل اﻻحوال شكرا لتعبك

    ردحذف

لا تقرأ و ترحل ،، اضف تعليقك و اترك بصمتك